Oktober 2018-7267.jpg

— Over ons —

 

Koningsbos biedt iedereen iets naar zijn smaak.

Gaat je voorkeur uit naar de klassiekers op de kaart of laat je je liever verrassen door de suggesties van de chef. Eet je best glutenvrij, verkies je iets kleinere porties of wil je met een groot gezelschap toch volledig à la carte eten? Alles is bespreekbaar.

In restaurant-taverne Koningsbos in Kasterlee staat zaakvoerder Bart Van Dyck als chefkok in de keuken, zijn echtgenote Ann Van de Water heeft als gastvrouw de leiding over de zaal. Eind dit jaar vieren ze dat hun zaak tien jaar bestaat. Op die tijd hebben ze al heel wat ervaring opgedaan, waardoor ze als geen ander weten wat hun klanten graag willen. Voor de fietsers en wandelaars staan er verse hamburgers en kleine gerechten op de kaart, de fijnproevers krijgen dagsuggesties en een bijzonder maandmenu gepresenteerd. En op de vaste kaart vind je naast de klassiekers ook enkele fijne verrassingen. Je neemt plaats aan een tafel in de stijlvolle en gezellig ingerichte zaak of zet je op het uitnodigende terras om van de zon en het mooie leven te genieten.

Klant is koning

Bij Koningsbos wordt er rekening gehouden met wat de klanten willen. “Als het ‘Tournée Minérale’ is, serveren we speciale alcoholvrije alternatieven, als het ‘Dagen zonder vlees’ is, hebben we extra vegetarische suggesties. Het is plezant om daar op in te spelen. We genieten daar zelf ook van.” Verder kunnen de meeste gerechten ook aangepast worden voor mensen die gluten- of lactose-intolerant zijn. “Dat kan omdat we zo goed als alles zelf maken.” Opvallend is ook dat je van heel wat hoofdgerechten kleinere porties kan bestellen. “Dat heeft twee voordelen, het kost minder en je kan nog een voorgerechtje eten. Of je kan kiezen voor twee voorgerechten in plaats van een hoofdgerecht, het is allemaal mogelijk.”

Bijzondere kinderkaart

Koningsbos krijgt heel wat gezinnen met kinderen over de vloer. Voor hen is er een speciale kinderkaart. Die biedt hen niet, zoals in veel andere zaken, enkel wat kinderporties van de volwassenenkaart, maar echt een eigen volwaardig menu. Wat dacht je van een Toktokburger, een Cowboysteak en een cocktail Duivelskuil. . Al die gerechten mogen trouwens enkel door kinderen besteld worden.

Verrassende suggesties

De chef probeert graag regelmatig nieuwe dingen uit. Getuige daarvan: de dagsuggesties en het suggestiemenu dat elke maand wisselt. “Ideaal om met verse seizoensproducten te werken of met streekproducten. Zo serveren we aardappelen van Agro Franken, vruchtensappen van Roes, geitenkaas van Polle en kiezen we zoveel mogelijk voor lekker Belgisch vlees, liefst uit de buurt.” Wie liever à la carte eet, vindt op die kaart klassiekers als varkenshaasje, steak, spareribs of de scampi van de chef met zijn heel eigen kruidenmengeling. Heel populair bij de vaste klanten. En wie à la carte eet, kan dat met groepen tot 25 personen volledig zonder beperkingen. Toch wel erg bijzonder!

Verjaardagskorting

Koningsbos is ook de perfecte locatie om een verjaardag te komen vieren. Wie bij die gelegenheid een suggestiemenu bestelt, krijgt het tussengerecht volledig gratis. Dat geldt trouwens niet enkel voor het feestvarken zelf, maar voor de hele tafel. En je hoeft niet op je verjaardag zelf langs te komen, boek gewoon een weekje vooraf of tot drie weken nadien en je kan rekenen op de verjaardagskorting. Ook handig om weten: met grotere groepen kan je altijd in het aparte gedeelte terecht. Daar kan je feestjes vieren met een gezelschap tot veertig personen. Koningsbos kan dan enkele speciale feestmenu’s voorstellen.